Nominaties Dutch Solar Awards bekend

De nominaties voor Dutch Solar Awards zijn bekend. Uit vijftig aanmeldingen zijn dertien genomineerden geselecteerd. Zij maken allen kans op een van de awards die uitgereikt worden tijdens de Sunday op 19 november.

De Dutch Solar Awards - een initiatief van Solar Magazine - zijn een landelijke competitie waarin Nederlandse solar bedrijven en experts hun prestaties met elkaar meten. De awards hebben als doel om zonne-energie in het spreekwoordelijke zonnetje te zetten en de toepassing te promoten. Tijdens de Sunday worden vier prijzen uitgereikt: de Industry Development Award voor meest toonaangevende innovatie, de Project Development Award voor het beste gerealiseerde project met zonne-energiesystemen, de Young Solar Award voor de meest belovende solar start-up en de Solar Thesis Award voor de beste thesis.

De vakjury - bestaande uit Hein Willems (Solliance), Wijnand van Hooff (TKI Solar Energy), Arthur de Vries (Holland Solar) en Wiep Folkerts (SEAC) heeft voor drie categorieën van de awards genomineerden geselecteerd. Te weten:

Genomineerden Industry Development Award
1. Cell Plating Line – Meco Equipment Engineers
2. Roll-to-rollproductie dunnefilmzonnecellen – VDL Flow
3. Soladin WEB – Mastervolt
4. SmartSkin Solar – Rodeca Systems/Future NRG


Genomineerden Project Development Award
1. Stella - Solar Team Eindhoven
2. Solar snellaadnetwerk elektrische auto’s – SolarToday
3. The Edge – Hermans Techniek Energy


Genomineerden Young Solar Award
1. Synroof
2. Wallvision
3. AERspire

De genomineerden voor de Solar Thesis Award worden in een later stadium definitief bekendgemaakt.

Voor de Project Development Award kan het publiek vanaf morgen 2 oktober 2014 via een online stemmodule. De stem van het publiek zal aangevuld worden met die van de vakjury en leiden tot de uiteindelijke winnaars. Voor alle andere categorieën beslist de vakjury uiteindelijk wie er op 19 november 2014 tijdens de Sunday met een Dutch Solar Award op het podium staat. Kaarten voor de Sunday kunnen hier besteld worden.


« Naar overzicht